Extraligové kadetky odehrály další turnaj první čtyřky

Extraliga kadetek pokračovala v Jablonci nad Nisou (3.-4.3.2023) předposledním turnajem před finále v Přerově. Plzeňské volejbalistky odjížděly na turnaj s chutí zahrát si s týmy první čtyřky. Soupeřkami nám byly týmy KP Brno, Dukla Liberec a Kralupy nad Vltavou.

V pátek jsme se ve večerním utkání potkali s družstvem Brna, které přijelo v letošní nejsilnější sestavě. Oba týmy odehrály velmi volejbalové utkání a zejména první dva sety, které se rozhodovaly až v koncovkách byly plné dlouhých výměn. Naše holky první dva sety kvalitně podávaly a obětavě bránily a vždy vedly až do koncovky setů. Bohužel se nám ani jeden set nepodařilo dotáhnout do vítězného konce. Ve třetím setu už nás Brno zatlačilo servisem a s náskokem si zápas dohrálo v klidném tempu. Prohra 0:3 vypadá jednoznačně, ale holky po celé utkání odevzdávaly maximum.

V sobotu v poledne jsme nastoupili proti domácí Dukle Liberec, která nehrála v kompletní sestavě. Toto utkání se nám vůbec nepovedlo. Od začátku jsme kupili chyby na příjmu i v obraně v poli. I když první set se dohrával až v koncovce, soupeř nás už v dalším průběhu k ničemu nepustil. Hrál s velkým nasazením a jistě na podání, což na nás tentokrát stačilo. Prohra 0:3 nás mrzela, ale čekal nás závěrečný zápas s Kralupami. Na utkání s Kralupami jsme se všichni těšili, protože jejich volejbal velmi respektujeme a rádi s nimi soupeříme. Musíme přiznat, že jsme vydrželi se soupeřem držet krok opět pouze dva sety. Od stavu 1:1 jsme začali zaostávat na příjmu a útoku a Kralupy nás už do hry nepustily.

Na turnaji se nám sice nepodařilo vyhrát ani jedno utkání, ale ukázalo nám, na co se v tréninku zaměřit v přípravě na finálový turnaj. V příštím turnaji ještě máme možnost dopilovat poslední detaily a pak vzhůru na finále do Přerova. Všichni se moc těšíme!

Sestava: Páv, Mužíková, Vítová, Theierová, Beranová, Valentová, Šulistová, Marková, Ciprová, Paruchová, Vávrová J., Janková, Netrvalová.

 
Výsledky:
Plzeň – VK KP Brno 0:3 (-24,-22,-16)
Plzeň – Dukla Liberec 0:3 (-24,-17,-18)
Plzeň – Kralupy nad Vltavou 1:3 (-23,22,-14,-20)
 
Trenér: Jindřich Pavlík
Asistent: Kateřina Rubášová