Ze skupiny C se vracíme zpět nahoru

Volejbal Plzeň – TJ Tatran Střešovice 3:0 (25:22, 25:19, 25:22)

V úvodu utkání jsme byli trošku zaskočeni hrou soupeře a sami si vstup do utkání znepříjemnili příliš komplikovanými řešeními situací. Nedařil se nám ani servis, který nás vždycky vytáhne z těch největších nesnází. I přesto jsme ukázali dominanci a rozvážnost v důležitých koncovkách a zaslouženě si dokráčeli pro povinné vítězství.

Volejbal Plzeň – VO TJ Lanškroun 3:0 (25:20, 25:13, 25:18)

I v tomto zápase jsme dokázali jednoduchou zodpovědnou hrou předčít soupeře ve všech herních činnostech. Lanškrounské volejbalistky vzdorovaly pouze v prvním setu, v dalším průběhu zápasu už nedokázaly reagovat na kvalitní hru děvčat z Plzně. Velmi důležité utkání pro vývoj v naší skupině, díky ostatním zápasům si tak už předčasně zajišťujeme postup do B skupiny.

Volejbal Plzeň – TJ Sokol Šternberk 1:3 (25:21, 16:25, 22:25, 16:25)

S vědomím postupu nastoupily do zápasu hráčky, které doposud tolik příležitostí nedostaly. Po zakřiknutém začátku jsme soupeře přetlačili v koncovce. V dalších setech se vždy opakoval stejný scénář, soupeř si vybudoval díky kvalitnímu servisu náskok, my byli bezzubí v útoku a nedokázali se odvahou dostat z těchto těžkých situací. Opět jsme se trápili na servisu, který je naší silnou zbraní, ale bohužel jsme v tomto zápase neměli dostatečný počet sérií na zvrat.

David Konečný (trenér):
V úvodu turnaje náš výkon vypadal rozpačitě, naší hrou jsme se spíše přizpůsobili soupeřům, než abychom nad nimi jasně dominovali. Nakonec nám ale jistotu postupu do B skupiny zajistila dobře odehraná sobotní utkání a v neděli jsem mohl dát příležitost hráčkám, které nemají tolik vytížení. Cílem turnaje bylo postoupit, jako bonus vnímám možnost zapojit do hry i další hráčky.

Kateřina Stará (kapitánka):
Předposlední herní víkend se konal ve Šternberku. Po minulém turnaji, který pro nás byl neúspěšný, jsme do tohoto šly naplno. První dva zápasy nad Střešovicemi a Lanškrounem jsme zvládly podržet na naší straně a vyhrát 3:0. S jasným postupem se do nedělního zápasu dostaly hráčky, co běžně nemají tolik příležitostí. I když v zápase byly skvělé momenty, nakonec jsme domácímu týmu podlehly a prohrály 1:3. Ale i tak se těšíme na další turnaj tentokrát v B skupině.