Extraligové kadetky vítězně ve Frýdku-Místku

Extraligové kadetky svůj poslední turnaj ve Frýdku-Místku (1.–2.4.2023) před finále zvládly vítězně.

Na turnaji druhé čtyřky se holky postupně utkaly s družstvy Českých Budějovic, Ostravy a domácího Frýdku-Místku. V prvním utkání s Českými Budějovicemi jsme hráli velmi koncentrovaně a s radostí. Díky kvalitní obraně v poli i na síti jsme měli klid do útoku. Obě strany velmi dobře podávali. Holky klidem v útoku utkání dovedly k prvnímu vítězství s tímto soupeřem v sezóně, což je před finále pro nás důležité. Druhé utkání s Ostravou holky odehrály s velkou jistotou ve všech herních činnostech a zejména v útoku středem sítě. I když se Ostrava snažila riskantním servisem utkání zvrátit, holky to zvládly a zaslouženě zvítězily 3:0. V nedělním utkání s Frýdkem jsme zkoušeli různé varianty se změnou na všech postech. Taktické varianty v jednotlivých rotacích a útočné kombinace po vybraném míče. První dva sety holky dominovaly a hrály s velkou chutí. Potom jsme se těžko vypořádávali s dobrým podáním soupeře. V rozhodujícím pátém setu však holky zpřesnily hru a s pomocí bodů z podání set jednoznačně dovedly k vítězství.

Turnaj jsme přesvědčivě vyhráli s třemi vítězstvími a veškerou energii nyní zaměříme na závěrečný finálový turnaj v Přerově.

Sestava: Páv, Mužíková, Theierová, Beranová, Valentová, Šulistová, Marková, Ciprová, Paruchová, Vávrová J.
Výsledky:
Plzeň – České Budějovice 3:1 (-24, 19, 24, 19)
Plzeň – Ostrava 3:0 (13, 21, 22)
Plzeň – Frýdek-Místek 3:2 (12, 22,-17,-21, 8)
 
Trenér: Jindřich Pavlík

Marková Markéta (kapitánka): „Myslím si, že jsme si víkend celkově užili. První dva zápasy byly víceméně jednoznačné, hodně nás držely bloky a hra v poli. V posledním zápase jsme zkoušeli prohodit pár postavení, což nás asi trochu rozhodilo, ale zvládli jsme se z toho zvednout a dotáhnou to k závěrečné výhře.“