Juniorky jdou na final ze sedmého místa

Volejbal Plzeň – VK České Budějovice 0:3 (23:25, 23:25, 9:25)

Proti již tradičnímu soupeři jsme už od začátku ztráceli, nedokázali jsme se prosazovat v útoku proti bojovné budějovické obraně. Často jsme si dokázali pomoci servisem, ale ztrátu jsme ani v jednom z prvních dvou setů smazat nedokázali. Ve třetím setu už nás v klidu hrající soupeřky přejely.

Volejbal Plzeň – Frýdek-Místek 2:3 (25:27, 25:23, 16:25, 25:22, 11:15)

Zápas s domácími vypadal úplně jinak než dopolední, hráčky se rvaly o každý míč, projevovaly radost a emoce a dokázaly si v důležitých momentech pomoci. Oba týmy předváděly pohledný a bojovný volejbal. Od třetího setu přidal Frýdek na útoku, my jsme nedokázali ubránit soupeřovy útočnice. Poté jsme si zase pomohli servisem. V tie-breaku jsme opět nedokázali ubránit Frýdek-Místek a ten si zaslouženě dokráčel pro výhru.

Volejbal Plzeň – VK Prostějov 1:3 (17:25, 25:22, 11:25, 16:25)

I v tomto zápase už od začátku dotahujeme soupeřův náskok, náš útok byl proti kvalitní prostějovské obraně bezzubý. Tradičně nám ve druhém setu pomohl servis, kde jsme si z ubráněných míčů dokázali poradit i z bodových náher. Ve třetím setu přišel za stavu 10:10 výpadek v naší hře a to poznamenalo náš výkon až do konce utkání.

David Konečný (trenér):
V tomto turnaji jsme si chtěli vybudovat pokud možno co nejlepší pozici pro nadcházející Final 8, důležitější však bylo, abychom si v turnaji s opravdovou radostí zahráli. Bohužel jsme ani jedno nesplnili, potýkali jsme se s podprůměrným útokem, bez kterého se vyhrávat nedá. Celkově mi u děvčat chybělo více odvahy, risku a hlavně rozhodnutí, s kterým by šly do každého jednoho míče. Pevně věřím, že za 14 dní v Ostravě se předvedeme v lepší formě.
 
Kateřina Stará (kapitánka):
Odehrály jsme turnaj ve Frýdku-Místku. Přestože se výsledkově nepodařil, získaly jsme cenné zkušenosti, které můžeme uplatnit za dva týdny na finálovém turnaji v Ostravě, na který se budeme po dvoudenní pauze nadále připravovat.