Je to tam!!!

Plzeň – Kladno 3:0 (25:15, 25:16, 25:18)

O soupeři z Kladna se nám nepodařilo sehnat příliš velké množství informací, ale ty, které jsme měli, nám v prvním utkání velmi pomohly. Soupeře jsme skvěle odpřihrávali, dobře jsme bránili v poli i na síti a hlavně jsme kladenské hráčky zatlačily kvalitním servisem, kterým jsme si pomohly v důležitých momentech. První zápas tedy vyšel na výbornou.

Kladno – Plzeň 2:3 (24:26, 25:18, 26:24, 23:25, 13:15)

V druhém zápase jsme věděli, že to rozhodně nebude jednoduché a od prvních momentů bylo vidět, že kladenské volejbalistky nedají svou kůži lacino. Oproti sobotě mnohem líp podávaly, naopak nám se na servisu až tak moc nedařilo. V prvním setu jsme zvládli důležitou koncovku, soupeřky to však nepoložilo a další set uzmuly pro sebe. Kladnu od tohoto momentu vycházelo téměř vše, tlačil nás podáním, dobře bránil a dostal se do vedení 16:6. My jsme začali být důraznější v útoku a důslednější na příjmu, stav 24:20 pro Kladno jsme dokázali ještě srovnat na 24:24, poslední dva balony však patřily soupeři. Čtvrtý i pátý set byla přetahovaná o každý balón bez výraznějších odstupů ve skóre, nakonec zvítězil náš důraz v tie-breaku a zaslouženě se radujeme z udržení 1.ligy žen.

 

David Konečný (trenér):
První zápas se mohl zdát jako jasná záležitost. Ale jasnou záležitost z něj udělaly hráčky svým výkonem, nasazením, agresivitou a důsledností. Tento výkon byl podle mě z naší strany nejlepší v sezóně. Nedělní zápas už kladenské hráčky věděly, co od nás mohou čekat a byly na zápas lépe připravené. I přesto jsme to v klíčových momentech byli my, kdo tahal za delší konec.
Ač mě mrzí, že jsme se do baráže vůbec dostali, tak jsem velmi potěšen přístupem hráček k ní a výkony, které v ní hráčky předvedly. Zakončit sezónu vítězstvím je totiž vždycky lepší.
Děkuji hráčkám za jejich obětavost a divákům za skvělou podporu.

Kateřina Chlumecká (kapitánka):
Do těchto zápasů z mého pohledu nastupovalo Kladno z lepší výchozí pozice, protože nemělo co ztratit, zatím co my mohly přijít o naši nejvyšší ženskou soutěž. Nicméně do zápasu jsme vstoupily s odhodláním se porvat, co to jde a zejména v sobotním zápase jsme Kladnu nenechaly ani jediný bod zadarmo a hlavně díky skvělému týmovému výkonu jsme zápas vyhrály bez ztráty setu.
V nedělním utkání jsme rozhodně nic nepodcenily, ale Kladno bylo ve své hale jistější na servisu, zatím co jsme se my hledaly. Ve čtrvtém setu jsme takřka ztracený zápas zvrátily na rozhodující zkrácený set, který jsme v nejtěšnějším rozdílu vyhrály a byly jsme to my, kdo se radoval z vítězství. 
Moc děkujeme všem fanouškům, kteří zaplnili domácí halu a i těm, kteří nás přijeli podpořit do Kladna.