Extraligové kadetky na finálovém turnaji skončily osmé

Extraligové kadetky odehrály svůj finálový turnaj za účasti nejlepších osmi družstev v Přerově (28.4.–1.5.2023).

Po delší době jsme se opět podívali na tento závěrečný turnaj sezóny a holky se velmi těšily. Byli jsme připraveni odehrát každé utkání s maximálním nasazením a obětavostí. Turnaj se hrál systémem dvou čtyřčlenných skupin a následných vyřazovacích bojů. V naší skupině jsme se postupně setkali s družstvy Kralup nad Vltavou, Liberce a Ostravy. Jelikož většina družstev na finálový turnaj doplnila svoje sestavy o hráčky hrající „normálně“ kategorie U20 a extraligu žen, bylo nám jasné, že to bude extrémně těžká zkouška.

První utkání s Kralupami jsme odehráli velmi nervózně a nekoncentrovaně. Problém nám dělal příjem podání a následný útok. I když jsme se druhý a třetí set zlepšili na soupeře to nestačilo a prohráli jsme 0:3. Druhé utkání s Duklou Liberec jsme v sobotu už hráli ve velké hale a pro nás v nezvyklém prostředí shodném pro extraligové utkání žen. Liberec v nejsilnější sestavě nám nedal žádnou šanci. Po druhém ničivém setu, se ale holky ve třetím obdivuhodně semkly a vzepřely k boji, který prohrály až v koncovce. Holky odpracovaly každý míč a připravily si tak chuť na dalšího soupeře. Závěrečné utkání jsme odehráli s Ostravou, se kterou máme v letošní sezóně velmi příznivou bilanci. Ovšem Ostrava byla jedním z týmů, který se doplnil hráčkami standardně hrajíc kategorii U20 a žen. To, ale vůbec nezastavilo naše holky a po obrovském nasazení v dramatických koncovkách vydřely vítězství 3:1. Byl jsem obrovsky šťastný společně s hráčkami a našimi diváky, kteří nás celý turnaj neúnavně podporovaly!

Čekalo nás tedy semifinále o 5.-8. místo s Českými Budějovicemi. Naše souboje byly celou sezónu vyrovnané. Od začátku jsme hráli velmi koncentrovaně a dobře na podání. V prvním setu jsme si nechali utéct až pětibodový náskok a díky svým nepřesnostem jsme jej ztratili v koncovce. Druhý set jsme skvěle podávali a soupeře k ničemu nepustili. Bohužel nám kvalita a jistota na podání nevydržela v dalším průběhu utkání a prohráli jsme 1:3. V závěrečném utkání o 7.-8. místo s Kralupami už jsme neměli sílu vzdorovat kvalitnímu podání a útočné hře soupeře.

Holkám patří za finálový turnaj a zejména celou sezónu velké poděkování. Účast ve finálovém turnaji byla pro nás základním cílem. Naši hru zdobila zejména obětavost, nasazení a neutuchající víra ve vlastní hru. Letošní sezónu hodnotím jako úspěšnou a děkuji svým asistentům, hráčkám a všem, kteří nás podporovali a provázeli na turnajích.

Sestava: Páv, Mužíková, Theierová, Vítová, Beranová, Valentová, Šulistová, Marková, Ciprová, Paruchová, Vávrová J.

Výsledky:
Základní skupina:
Plzeň – Kralupy nad Vltavou 0:3 (-14,-20,-20)
Plzeň – Liberec 3:0 (-12,-3,-20)
Plzeň – Ostrava 3:1 (21,-17,22,23)

Semifinále o 5.-8. místo
České Budějovice – Plzeň 3:1 (24,-13,21,23)

O umístění (7.-8. místo)
Kralupy nad Vltavou – Plzeň 3:0 (13,21,18)

Trenér: Jindřich Pavlík