Tj Tatran Střešovice

Prohra: 3:0

První utkání - 15.11.2019

Sestava : Berková, Virtová, Blumentritova, Mizerová, Váchalová, Beštová , L Prokšová

Střídali: Opavová, Mravčíková, Chlumecká, Reiserova

Vyjádření hráčky: Aneta Berková

Dnešní zápas bych zhodnotila tak, že soupeř měl velice kvalitní podání, které dokázalo uškodit. Pro nás vždy začátek setu byl výborný. Dokázaly jsme si udělal náskok až 4 bodů ale vždy nastala série servisů, které nám velice uškodily, poté už jsme se nedokázaly vždy vzchopit a dotáhnout sety do vítězného konce. Když jsme si dokázaly přihrát, tak zase nastalo jiné trápení ve složení balónu. Někdy i na nahrávce, ale věříme stále že na soupeře máme a že je dokážeme ještě více potrápit, než jsme předvedly v dnešním výkonu. 

Vyjádření trenéra: Jakub Brečka

V prvním zápase proti Tatranu Střešovice se nám bohužel nepovedlo navázat na výkon z prvních dvou zápasů domácích, které se nám výrazně povedly. I když pro nás byly prohrané, ukázali jsme parádní volejbalové výkony.
Soupeř nás častokrát překvapil na servisu, který byl z dlouhé vzdálenosti což je pro nás dost nestandartní a tyto servisy běžně v juniorské extralize nepřihráváme. Bohužel obě univerzálky útočně nezvládly tento zápas, takže o to těžší jsme to oproti silnému soupeři měli.
Tatran znovu ukázal svoji zkušenost a v podstatě nás přehrál a bez problémů si kontroloval celý zápas a vítězství ve třech setech. V podstatě jsme se až ve třetím setu trochu přiblížili (i se štěstím) do koncovky k Tatranu a to spíše chybami, kterými nás tam posunul. Nakonec si Tatran koncovku ohlídal. Gratuluji soupeři ke třem bodům.

 

 

Druhé Utkání - 16.11.2019

Prohra: 3:0

Sestava:  Berková, Virtová, Blumentritova, Chlumecká, Mravčíková, Šmejkalová, L Preslová
Střídali: Opavová, Mizerová, Váchalová, Reiserova

Vyjádření hráčky:  Kateřina Chlumecká

Dnešní zápas byl o něco horší než včerejší. Tatran stabilně držel svůj plachtící servis a neudělaly snad ani jedinou chybu, zatímco my jsme na podání dělaly spoustu chyb. Když už jsme jejich podání nějak zvedly, tak jsme jim vrátily míč zadarmo a z jejich strany přišel trest. Každý set byl na začátku vyrovnaný do stavu 5:5, ale následně Tatran udělal sérii na podání a odskočil nám o 8/10 bodů. Potom už bylo těžké to dohánět. 

Vyjádření trenéra: Jakub Brečka

Zaprvé gratuluji soupeři k vítězství 3:0 znovu i v druhém zápase.
Tatran dnes nepolevil z věcí, které včera fungovaly a naráz stačilo málo. Servis dál jim znova fungoval a soupeř neudělal v podstatě ani jednu chybu, takže velká pochvala pro Tatran.
Mrzí mě, že jsme nedokázaly navázat na výkon proti Tatranu z domácího prostředí. Dneska jsme se dokázaly v podstatě v jednom postavení vyoutovat na 5 až 10 bodů což je neskutečně následně těžké dohánět proti soupeři kvality Střešovic.
Pochvalu nicméně určitě zasluhuje Zuzana Šmejkalová za „hledání cesty za vítězstvím na útoku“, kdy mění typy prvního sledu, hledá, jak utéct obraně a následně výborný set a půl zahrála Lucie Opavová na nahrávce která hrála podle mých představ.