Výborná prověrka před nadcházející sezónou

Volejbal Plzeň – Zory (PL) 2:0 (25:19, 25:13)

Po dlouhé cestě a testování jsme nastoupili k našemu prvnímu utkání proti neznámému polskému celku Zory. Polský tým nevykazoval známky vysoké kvality, pravděpodobně to bylo družstvo složené víceméně z hráček kategorie U18. O to více mě mrzí, že jsme v sobě nenašli „killer instinct“ a nezvítězili jednoznačněji. Naše koncentrace a nasazení nedosahovaly takové úrovně, kterou bychom proti papírově slabším soupeřům měli předvést. Naštěstí díky našemu kvalitnímu servisu vítězíme ve dvou setech.

 

Volejbal Plzeň – VK KP Brno 1:2 (21:25, 27:25, 10:15)

Zápas proti Brnu následoval hned po utkání se Zory. Hráčky skvěle bránily na síti, ale nedůslednostmi jsme ztratili první set. Bohužel toto pokračovalo až do druhého setu, kde jsme prohrávali vysoko 10:20. Trpělivou hrou, agresivitou na bloku a odvahou v útoku jsme dokázali manko smazat a v koncovce jsme se radovali my. Začátek rozhodujícího setu jsme nezachytili v nejlepším rozpoložení, trápili jsme se na přihrávce a zbytek setu jsme tahali za kratší konec. Oproti předešlému utkání byl výkon družstva velmi dobrý, kdy dokázal bojovat o každý míč a i za nepříznivého stavu děvčata neskládala zbraně.

 

Volejbal Plzeň – Frýdek-Místek 1:2 (21:25, 25:19, 8:15)

První sobotní zápas nám nevyšel podle představ, nedokázali jsme zopakovat výkon z předešlého utkání a i přes zlepšení v druhém setu jsme svými nepřesnostmi v sériích nezvládli dotáhnout tie-break do vítězného konce. Bohužel jsme nedokázali bránit frýdecké nestandartní míče a v útoku jsme nebyli dostatečně agresivní.

 

Volejbal Plzeň – Ostrava „A“ 1:2 (25:13, 22:25, 14:16)

Zápas jsme začali skvěle, důsledností a poctivostí v jednotlivých činnostech jsme soupeře dostali pod tlak, výborně fungovala obrana na síti a díky agresivitě v útoku jsme soupeři nedali šanci. V druhém setu jsme se potýkali s udržením koncentrace a soupeř svoji šanci využil. V tie-breaku už na naší straně převládalo zklamání ze ztráty druhé sady a po množství nepřesností a nestandartních chybách na obou stranách jsme ani tento set nedokázali v napínavé koncovce nasměřovat k vítězství.

 

Volejbal Plzeň – VK Prostějov 2:1 (25:22, 25:27, 15:10)

Jednoznačně nejlepší zápas z celého turnaje. Obě družstva předváděla skvělý volejbal, my jsme dominovali v obraně na síti a v poli, kde jsme dokázali po vybraných balonech s extrémní agresivitou dohrávat bodové míče. Všechny hráčky předvedly, že veškeré požadavky trenéra dokážou splnit a přesvědčily se, že cesta, kterou by se toto družstvo v letošní sezóně mělo ubírat, je správná. Ode všech to byl výborný, zodpovědný a koncentrovaný výkon.

 

Volejbal Plzeň – Volejbal Přerov 2:1 (17:25, 25:15, 15:9)

Hned v úvodním utkání ve skupině o 7.-12.místo jsme nenavázali na výkon z utkání s Prostějovem, čekali jsme, že nám vítězství samo spadne do klína. Soupeřky využily naší nedůslednosti a získávají první set. Do druhého setu jsme nasadili další hráčky, které zlepšenou koncentrovaností a připraveností otočily průběh zápasu. Do tie-breaku šly zpět na hřiště hráčky z nepovedeného prvního setu a i přes nepříznivý stav 0:5 využily druhé šance a zvítězily. Celkově bych to pokládal za dobrý týmový výkon, kde se hráčky na určitých postech dokázaly skvěle doplnit.

 

Volejbal Plzeň – Ostrava „B“ 2:0 (25:10, 25:16)

Nedělní ranní zápas byl z naší strany jednoznačný, soupeře jsme tlačili podáním a zodpovědným výkonem jsme nedali soupeři sebemenší šanci.

 

Volejbal Plzeň – SK Kojetín 2:0 (25:14, 25:20)

I poslední zápas jsme podali koncentrovaný výkon proti ne příliš dobře hrajícímu soupeři. Opět to byl kvalitní servis, kterým jsme soupeře dostali od sítě a pozorností v poli s úspěšným dohráváním bodovek jsme turnaj zakončili vítězstvím.

 

David Konečný (trenér):
Z mého pohledu byl testovací turnaj výbornou prověrkou před nadcházející sezónou. Celkově jsem s našimi výkony spokojen, konečné sedmé místo neodpovídá námi dobře předvedené hře. Chci pochválit hráčky za nasazení, bojovnost a přístup k turnaji. Velmi se mi líbilo, že hráčky dokázaly plnit zadané úkoly a systémy hry, kterým se věnujeme už od května. Všechna děvčata dostala šanci ukázat, jak se s těmito systémy dokážou popasovat v herní praxi. Věřím, že na nadcházejícím kvalifikačním turnaji si všechny pozitivní momenty sednou dohromady a hráčky bude čekat zasloužená odměna v podobě úspěšného vstupu do extraligy U20.
 
Kateřina Stará (kapitánka):
V druhém zářijovém víkendu jsme se zúčastnily testovacího turnaje v Ostravě. Po pátečním testování, kde jsme byly všechny příjemně překvapeny našimi výsledky, jsme se pustily do prvního utkání proti polskému týmu Żory. Zápas jsme zvládly s přehledem 2:0 a chystaly se na utkání s Brnem. Brno nám dalo zabrat a nakonec jsme to dotáhly do tiebreaku, kde jsme to bohužel nezvládly.Sobotu jsme zahájily prohrou s Frýdkem-Místkem 1:2 a Ostravou A 1:2. Náladu jsme si zlepšily výhrou nad Prostějovem 2:1. A proto nás čekaly zápasy o 7.-12. místo. Nedělní zápasový den jsme hrály svůj volejbal a vybojovaly 7. místo turnaje. Cílem celého turnaje bylo zejména se sehrávat a hrát svůj volejbal. A to se nám splnilo.