První kolo zápasů mají za sebou žákyně Lokomotivy Plzeň také v Krajském přeboru

Oba týmy "A" i "B" se poměřily s celky Rokycan a Vejprnic... a na úvod turnaje také mezi sebou. První set derby se dlouho vyvíjel výrazně lépe pro nadšeně bojující "B". V koncovce se ale karta obrátila. Hráčky „B“ výběru ubraly na důrazu, zatímco „A“ výběr přestal chybovat. Tento obrat tak trochu oba týmy nasměroval do dalšího průběhu. "A" tým se pak rozjel ke třem výhrám 2:0 a zisku 9 bodů.

Kapitánka Magdalena Nekolová hodnotila výkon svého týmu takto: „V některých pasážích jsme nepředvedly dostatečnou bojovnost, chybovaly jsme a moc se nepodporovaly. Dobře jsme ale uhrály těžké koncovky. Asi náš nejlepší zápas byl proti Rokycanům. Ten jsme sehrály výborně.“

Sestava: Majda Nekolová, Áďa Vladařová, Anet Kremláčková, Andy Korandová, Emmča Balášová, Áďa Hromádková, Kiki Kovandová a Verča Hejduková.

"B" tým zopakoval výkon z úvodu turnaje bohužel již jen v jediném získaném setu proti domácím Vejprnicím a po výsledcích 0:2, 0:2 a 1:2 připisuje do tabulky 1 bod. Hráčky předvedly několik skutečně vydařených pasáží. Pod tlakem (kam se často dostávaly vlastním nedůrazem), však prozatím vypadávaly z role a celý herní systém se hroutil. Další cenné nasbírané zkušenosti teď tedy budeme chtít v tréninku přetavit v další zlepšování. Držte nám palce.

Sestava: Bea Svobodová, Neluš Hovorková, Kája Jablonková, Andrei Karásková, Míša Chládková, Eri Virtová, Marky Vávrová, Lenka Walterová, Nela Tomášková a Anička Vitušková