Extraliga U20 si další turnaj zahraje ve skupině B

 

Volejbal Plzeň – VK Prostějov 2:3 (17:25, 25:19, 21:25, 25:22, 6:15)

S týmem Prostějova jsme se utkali tuto sezónu pouze jednou a to na testovacím turnaji v Ostravě.  Neznámá to však pro nás nebyla, znali jsme systém jejich obrany a věděli jsme, jaký recept na ně použít. Hned první set jsme ale nebyli schopni plnit zadané úkoly, soupeř nás tlačil podáním a k ničemu většímu nás nepustil. I přes částečné zlepšení ve druhém a čtvrtém setu jsme za soupeřkami bohužel zaostávali ve všech činnostech. Pouze servisem jsme si dokázali v určitých momentech pomoci, pouze toto však na vítězství nestačilo

Volejbal Plzeň – VK Dukla Liberec 0:3 (11:25, 19:25, 14:25)

Po neúspěšném prvním utkání nás čekal velmi silný tým Dukly Liberec, který nám už od začátku dal jasně najevo, že si vítězství vzít nenechá. Ve druhém i začátku třetího setu jsme měli pasáže, které jsme zvládli velmi dobře, opět to bylo způsobeno našim kvalitním riskovaným podáním. Proti takovému soupeři bychom ale museli tento tlak vyvíjet neustále, pokud bychom chtěli uspět. Liberec si zaslouženě dokráčel pro vítězství, my jsme bohužel velký odpor nekladli.

Volejbal Plzeň – PVK Olymp Praha 0:3 (19:25, 21:25, 14:25) 

V tomto zápase jsme mohli vítězstvím rozhodnou o setrvání v elitní skupině. Poslední konfrontace s pražským týmem sice výsledkově nevyšla, předvedená hra ale slibovala zajímavý zápas. Bohužel tomu tak nebylo, olympské hráčky se hned v úvodu ujaly vedení, které se nám nedařilo dohnat. V naší hře se neobjevovala odvaha a agresivita, díky kterým bychom mohli s protivníkem soupeřit. Druhý set jsme opět soupeře jen dotahovali, ale nenápadnými krůčky jsme se dostali až do stavu 21:21, kde jsme byli nedůslední a opatrní a soupeř nás potrestal ztrátou setu. Ve třetím setu už jsme neměli moc co nabídnout a i tento zápas prohráváme.

David Konečný (trenér):
Jednoznačně náš nejhorší turnaj v probíhající sezóně. Nemyslím tím výsledkově, ale z hlediska našeho výkonu. Kromě servisu v některých částech odehraných zápasů jsme nepředvedli nic z toho, co nás posunulo do A skupiny. Mrzí mě nedůslednost a absence odvahy v tomto turnaji.
 
Kateřina Stará (kapitánka):
Odehrály jsme další turnaj v A skupině na pražském Olympu. První zápas proti Prostějovu byl velice klíčový. Bojovaly jsme až do tiebreaku, který jsme bohužel nezvládly uhrát v náš prospěch. Odpoledním soupeřem byla Dukla Liberec, který skočil výsledkem 3:0 pro liberecký tým. Nedělní poslední utkání proti domácímu týmu jsme také nezvládly a po výhře Olympu padáme do B skupiny.