Do Hronova pro urážky a dva body

Hronov – Plzeň 3:2 (25:21, 19:25, 24:26, 25:16, 15:12)

Po dlouhé cestě jsme nastoupili proti zkušenému družstvu Hronova. Věděli jsme základní systém a styl jejich hry, což se potvrzovalo od prvních míčů. Zpočátku jsme se nedokázali vypořádat s jejich technickými údery, ale extrémní agresivitou jsme se soupeřem dokázali držet krok a ujali se vedení 2:1 na sety. Volejbalistky Hronova však také riskovaly na servisu, což nás zastavilo ve velmi slibném průběhu utkání. Z naší strany povedený zápas s velmi dobrým nasazením, avšak smolným koncem.

 

Hronov – Plzeň 3:2 (19:25, 20:25, 25:20, 25:11, 15:6)

Do druhého zápasu jsme vlétli jako uragán a výbornou obranou jsme soupeře nepustili k žádné větší akci. Výborně jsme čelili tvrdému servisu a výrazně se nezastavili v žádném postavení. Toto bohužel přišlo v koncovce třetího setu, kdy jsme neubránili naše vedení a sérií es jsme tuto sadu ztratili. V úvodu čtvrtého setu se rozhodčí dopustili chyby, po které následovalo nesportovní chování hráček Hronova, které však rozhodčí nereflektovali a nepotrestali a na náš tým tímto padla deka, zpod které jsme se už nedokázali dostat.

 

David Konečný (trenér):
Velmi těžce se mi tato dvě utkání hodnotí. Výkony našich hráček by určitě odpovídaly většímu bodovému zisku. Velmi dobře jsme servírovali a extrémně dobře jsme bránili razantní útoky soupeřek. Pokud jsme byli v útoku dostatečně agresivní a trpěliví, i toto slavilo na naší straně úspěch. Velmi si cením nasazení a odhodlanosti našich volejbalistek, sport však někdy může být krutý a dravost a mládí bohužel není zárukou vítězství proti výrazně zkušenějšímu celku. Děvčatům děkuji za jejich přístup a předvedenou hru, v těchto zápasech by si zasloužila vítězství. Věřím však, že takováto utkání jsou pro ně cennými zkušenostmi do budoucích zápasů a sezón.
 
Kateřina Chlumecká (kapitánka):
Do pátečního zápasu jsme vstoupily s odhodláním přivézt si z Hronova co nejvíce bodů. To se nám ze začátku dařilo, jelikož jsme vyhrávaly 11:4, ale poté soupeř přidal na intenzitě servisu a bylo pro nás těžší otočit. Celý zápas byl souboj o to, kdo dá více es a bude mít lepší ztrátu. Bohužel Hronovu se to podařilo lépe a vyrovnaný zápas vyhrál.
Sobotní zápas začal dost podobně a naše vedení trvalo až do půlky třetího setu. Pak se nám ovšem nepodařilo rychle otočit. Napjatá situace plná urážek ze strany Hronova ve čtvrtém setu nás bohužel totálně sevřela a od té doby se nám nedařilo.
Z Hronova si bohužel odvážíme pouze 2 body, což beru jako zklamání vzhledem k našemu skvěle rozehranému sobotnímu zápasu, ale opět se ukázalo, že zkušenosti jsou v naší lize k nezaplacení a my jich bohužel stále nemáme dostatek.