S Kralupami jako na houpačce

Během prvního ze série posledních tří domácích víkendů jsme v sobotu 11.3.2023 hostily Kralupy – velmi mladý tým v průměru osmnáctiletých holek. No, nebudeme lhát, do prvního setu jsme nevstoupily zrovna tou správnou nohou. Zápas byl poměrně vlažný a to i ze strany soupeřek, od kterých jsme očekávaly rychlou a energickou hru, jakou předváděly na domácí půdě. Do druhého setu jsme dokonce na post smečařky vystřídaly jednu z blokařek, abychom zkusily posílit útok i obranu. První dva sety jsme ale odehrály až do konce poměrně vyrovnaně stavem 23:25 a 26:28, bohužel však ve prospěch soupeřek. Ke zlomu došlo až v setu třetím, kdy jsme získaly nad soupeřkami převahu a zbytek zápasu převzaly do vlastní režie, utkání dokázaly vyrovnat a nakonec i potvrdit v tiebreaku stavem 17:15. Výhrou 3:2 jsme si tedy připsaly další dva body do tabulky.

Do druhého zápasu jsme tentokrát neprostřídaly my, ale soupeřky, kterým se tím ale přestalo dařit a my první set celkem klidně vyhrály. Ve druhém setu jsme naší hru ale postupně začaly soupeřkám přizpůsobovat, polevily jsme a po několika bodové nevydařené sérii na příjmu jsme i ztratily vedení. Ve třetím setu jsme se nevzpamatovaly a dokázaly uhrát pouze 15 bodů a i přes vyrovnanou koncovku čtvrtého setu jsme zápas již do svých rukou nepřevzaly a prohrály 1:3.

Příští sobotu na „Lokotce“ přivítáme Žižkov B a doufáme, že večer na volejbalovém plese budeme slavit vítězství. Přijďte nás podpořit.

1. zápas 3:2 (-23,-26,18,19,15)
2. zápas 1:3 (17,-22,-15,-23)
Sestava: Blumentritová, Härtelová, Havlíčková, Juránková, Jurčenková, Marková, Rozsypalová, Rychnová, Valková, Vlková
Za fotky děkujeme „Fotostana“