Volejbalistky U18 na kvalifikaci Českého poháru U20

Hráčky kategorie U18 rozehrály další soutěž, a to Český pohár U20. V kvalifikačním turnaji jsme měli sedmičlennou skupinu. V soutěži budeme zejména dávat herní příležitost holkám, které nenastupují tak často v extraligových turnajích. Na tento turnaj jsme tým doplnili o zkušené „Maky“ a „Joli“ (z kategorie U20) z důvodu zdravotních problémů některých hráček a účasti na reprezentačním kempu.

V sobotu jsme odehráli čtyři utkání s pozitivní bilancí tří výher a jedné prohry. V neděli nás čekali dva nejlepší týmy ve skupině. Obě utkání byly velmi podobné a vždy rozhodoval příjem a útok. S Jirkovem jsme zvládli utkání dovést do tie-breaku, ve kterém jsme těsně prohráli. Turnaj splnil naše očekávání s možností zkoušet různé varianty sestavy. Určitě nám ukázal, že musím nadále pracovat na ose příjem – útok.

Těšíme se na další turnaj a sbírání zkušeností v této juniorské kategorii.

Turnaje se zúčastnily:
Pacholíčková A., Vladařová A., Balášová E., Steinbergerová A., Mášková B., Nekolová M., Vávrová L., Horová N., Machová A., Černá Š., Votýpková E., Marková M., Paruchová J.
 
Výsledky:
Plzeň – Šumperk 2:0
Plzeň – METEOR Praha 2:0
Plzeň – Děčín 2:0
Plzeň – Vsetín 0:2
Plzeň – Třebín 0:2
Plzeň – Jirkov 1:2

 Slovo kapitánky Adély Pacholíčkové: 
V prvním sobotním utkání jsme si zvykali na halu a celkové prostředí. Naši hru jsme ukázali v utkání proti Meteoru, které bych hodnotila jako velice precisní a bojovné. Jediná šmouha za celou sobotou byla prohra proti Vsetínu. V neděli už jsme se nedostali to tempa, které jsme podávali v sobotu, a to nás stálo dvě prohry. 
Chtěla bych ještě poděkovat Maky a Joli, které nám přišly vypomoct z juniorské kategorie.