Postup do A skupiny extraligy U20 nám utekl o vlásek

Volejbal Plzeň – TJ Kralupy 2:3 (13:25, 25:12, 25:21, 24:26, 8:16)

Se soupeřem z Kralup máme zatím negativní bilanci, na tomto turnaji jsme to chtěli zlomit. Po divočině v úvodních dvou setech se obě družstva vrátila k volejbalu a rvala se o každý jeden bod. My jsme dobře bránili a agresivně dohrávali bodové situace. Ve vypjaté koncovce čtvrtého setu štěstí mrklo na stranu soupeře a smolně prohraná koncovka nás poznamenala i do tie-breaku. Tam už od začátku soupeřky tahaly za delší konec.

Volejbal Plzeň – VO TJ Lanškroun 3:1 (25:21, 13:25, 25:22, 25:16)

Toto utkání jsme začali velmi dobře, opět jsme kvalitně bránili na síti i v poli. Ve druhém setu nás soupeřky zatlačily podáním, z nepřesného příjmu jsme si nedokázali ani vytvořit situace, ze kterých by bylo možné útočit. Opět jsme se vrátili k taktice, kterou jsme na Lanškroun aplikovali v předchozím vzájemném duelu, soupeřkám jsme pestrostí našeho útoku nedali šanci a zaslouženě zvítězili.

Volejbal Plzeň – TJ Ostrava 2:3 (25:15, 13:25, 26:24, 15:25, 15:17)

Zápas o první – postupové místo do A skupiny jsme začali velmi dobře, důslednou obranou a kvalitním servisem jsme si vybudovali dostatečný náskok a první set i přes zranění Anety Valentové dohráli s jistotou. Tato absence se naplno projevila ve druhém setu, kdy jsme se pokoušeli míchat se sestavou, nic nám ale nevycházelo. Ve třetím setu jsme opět přitlačili na servisu, dokázali bránit na bloku i v poli a pestrým důrazným útokem jsme set v napínavé koncovce urvali. V další sadě tyto atributy třímalo družstvo Ostravy a my už věděli, že postup nám unikl. Pátý set jsme se i nadále rvali, šťastnější byly nakonec hráčky Ostravy.

David Konečný (trenér):
Velmi si cením nasazení hráček v tomto turnaji. Světlé momenty střídaly tmavší, nikdy to ale nebylo nic, z čeho by se děvčata nedokázala zvednout. Líbila se mi pospolitost družstva a vzájemná pomoc mezi všemi hráčkami, takovéto kolektivní výkony nás mohou posunout dál v naší výkonosti. Když nebudu hledět na výsledky, jsem s výkony všech hráček spokojen, ukázaly chuť a nadšení pro hru, obětavost a bojovnost v poli a agresivitu na útoku. Další turnaj nás čeká až v druhé polovině ledna, máme tedy po krátkém odpočinku dost času na zlepšování individuálních herních činností a doplnění fyzických sil.
 
Julie Blasczyková (kapitánka):
Poslední turnaj extraligy u20 v roce 2023 proběhl v Ostravě. Turnaj jsme zahájili zápasem s Kralupami, který byl vcelku vyrovnaný, z naší strany nechyběla bojovnost, týmovost a energie. Bohužel jsme nedokázali zápas dotáhnout do vítězného konce a prohráli jsme 3:2. Další utkání bylo s Lanškrounem, dokázali jsme potvrdit naše výkony z prvního zápasu a vyhráli jsme 3:1. V neděli jsme hráli s Ostravou o postup. Do utkání jsme vstoupili i přes komplikace se zraněním dobře, ale opět jsme to nedokázali dotáhnout až do vítězného konce. Zápas skončil naší prohrou 3:2 a znamená to že zůstáváme ve skupině B. Turnaj hodnotím pozitivně ve všech směrech.