Sněhová vánice a konečně domácí zápas

První prosincový zápas byl opravdu ve stylu zimního počasí. Spoustě z nás neustálý sníh a vánice udělal problém při dopravě na zápas. I přes nepřízeň počasí soupeř z Děčína dorazil, ač jen v malém počtu šesti hráček, a k tomu ve velkém počtu diváků a dětí. Bohužel náš tým nebyl také zrovna početný a sešlo se pouze osm hráček. Na první zápas jsme si musely trochu počkat, kvůli dlouhému zápasu, který se hrál na hřišti před námi. Ale myslíme si, že čekání nám pomohlo se více připravit na tento zápas. První zápas se nám dařilo opravdu vše, na co jsme sáhly a soupeřky si s námi nevěděly moc rady a naštěstí i přes naše občasné herní výpadky si nenašly recept na naši hru. A tak jsme první zápas zakončily bez ztráty setu s krásnými třemi body připsanými na naše konto. Následně jsme šly do místní hospody se posilnit.

Na druhý zápas jsme dle mého nastoupily s takovou jistotou, že to půjde samo. Bohužel jsme ale na předchozí herní výkon úplně nenavázaly. Soupeřky na nás nastoupily jako úplně jiný tým, najednou vůbec nechybovaly, vyčapaly vše možné i nemožné. Nám se bohužel nedařilo tak dobře přijímat a v klidu rozehrávat a ruku v ruce s tím pak ani skládat balony. A ani jsem se nestihly rozkoukat a už jsme prohrávaly 0:2 na sety. Naštěstí jsme ve třetím setu zatáhly za záchranné brzdy a především díky přitvrzení na podání se nám podařilo tento set vyhrát. Do čtvrtého setu jsme šly s chutí a elánem, že dnes uhrajeme ještě nějaké důležité body, a to se nám opravdu povedlo. Myslím si, že k výhře v tomto setu nám pomohlo pár neskutečných bloků v koncovce. V tiebreaku jsme bohužel „odešly“ hned na začátku a již se nám i přes velkou snahu nepodařilo stav dotáhnout a zkrácený set obrátit ve svůj prospěch.

Jsme moc rády, že se na nás dorazila podívat i teď velmi početná skupina zraněných, a pomohly nám se zápisem a s psychickou podporou. (Vlková, Härtelová, Rozsypalová)

Volejbal Plzeň : VSK Spartak Děčín - Rumburk
1. zápas 3:0 (19,18,16)
2. zápas 2:3 (-21,-22,16,24,-10)
Sestava: Havlíčková, Hrubá P., Kalinová, Kowaliková, Marková, Parkánová, Pařízková, Řeřábková