Velmi vydařený víkend

Pořadatel: Tábor

Kolo: finále

Umístění: 3. celkově

Soupiska 6: Zikmundovská, Hatáková, Volfová, Karásková, Koželuhová, Uríková, Bělová, Haljuk, Peroutková, Sedláčková

Souiska 4: Trnková, Šejvarová, Gammons, Cardová

Závěrečné kolo Poháru krajů proběhlo v Táboře a tentokrát se jednalo o napětí do posledního zápasu. Ze šesti celků měly horní čtyři natolik vyrovnané výsledky, že se opravdu až ve finálovém kole rozhodovalo o vítězi i zbylých medailích.

Jelikož pro nás to zároveň byla příprava na kvalifikaci na MČR, které nás čeká hned další víkend, brali jsme s sebou i Sáru Uríkovou, která sice již trénuje s kategorií U15, ale stále věkově spadá do naší kategorie. Sára byla velkým přínosem a po prvních dvou rozpačitých zápasech bylo poznat, že využít tento turnaj jako sehrávací byla dobrá volba.

Bohužel jsme po prohraném utkání proti celku Rokycan věděli, že na zlato už nedosáhneme, stejně bylo ale stále hodně ve hře a hrozilo nám čtvrté místo. Proti Ústí jsme nastoupili svázáni nervozitou a tíhou okamžiku, ale klobouk dolů před hráčkami, jak skvěle se dokázaly srovnat s prvním prohraným setem a obrátit zápas ve výhru 2:1.

Neděle pak proběhla relativně v klidu se dvěma výhrami 2:0 a třetí místo bylo naše. Holky si medaili rozhodně zaslouží a během celé sezóny družstvo předvádělo krásné výkony. Zlepšení je vidět u každé jedné z nich a nezbývá než držet palce na kvalifikaci.

Ve stejném víkendu, i když pouze v neděli, nás čekalo ještě finále soutěže čtyřek, kde holky bojovaly s dalším celkem Lokomotivy o první místo. Obětavými výkony a bojovností dokázaly zlato vybojovat.

Dá se tedy mluvit o velice vydařeném víkendu, ze kterého si jedno družstvo odváží dvě medaile.