Extraligovou sezónu zakončily kadetky na domácí palubovce

Letošní závěrečný extraligový turnaj jsme odehráli v domácí hale na SG (27.–28.3.2024). Turnaje se zúčastnily družstva Českých Budějovic, Tatranu Střešovice, Volejbalu Přerov a naše holky. Jako tradičně v této sezóně jsme nebyli kompletní (Vávrová L., Kovandová, Schubertová), ale vyzkoušeli jsme další nadějnou mladou hráčku Nellu Hovorkovou (2009). Jelikož to byl pro hráčky roč. 2007 jejich poslední kadetský turnaj, holky měly velkou motivaci hrát s maximálním nasazením.

V sobotu jsme v úvodním utkání nastoupili proti Českým Budějovicím, které jsou na 10. místě extraligové soutěže. Poprvé jsme tedy mohli hrát proti týmu z první desítky a holky se hodně těšily. První dva sety jsme se srovnávali s razantním servisem a útokem soupeřek. Ve třetím setu jsme předvedli, díky kvalitnímu podání a obětavé obraně, nejlepší výkon. Bohužel nás za stavu 20:14 zradil příjem a útok. Ani tento náskok jsme nevyužili k vítězství v setu a výsledek 0:3 byl zasloužený. Budějovice nám ukázali dynamický, nátlakový volejbal, který se hraje v „horních patrech“. Ve druhém utkání nás čekal tradiční letošní soupeř Přerov. Obě družstva se dobře znají a většinou rozhodují maličkosti. Tentokrát to byl dlouhý, napínavý souboj, kde se stav lámal v koncovkách nebo na začátku každého setu. Od čtvrtého setu jsme díky pečlivé obraně v poli a odvážném útoku středem sítě utkání dominovali. Všechny holky zvládly kvalitně a takticky podávat a zaslouženě zvítězily 3:2. Radost nás všech byla obrovská a poděkování divákům také. V nedělním utkání proti Střešovicím už si „odcházející“ kadetky, doplněné mladými nadějemi pohlídaly vítězství 3:0. Utkání nám ulehčila zejména kvalita našeho podání a pestrá hra v útoku. Po utkání už holky nechaly propuknou naplno emoce radosti a loučení s jednou částí svého volejbalového života. Je krásné, že to měly všechny týmy stejné a bylo vidět, jak je volejbal sbližuje. Věřím, že si tyto prožitky uchovají a přenesou do dalších skvělých utkání, které mají před sebou. Děkuji celému realizačnímu týmu U18, hráčkám a všem, kteří se o nás celou sezónu starají v klubu i na Sportovním gymnáziu v Plzni.

Děkuji rodičům i všem divákům, kteří nás podporovali doma i na cestách.

Turnaje se zúčastnily:
Pacholíčková A., Kremláčková A., Balášová E., Černá Š., Steinbergerová A., Nekolová M., Schneider J. Vávrová L., Votýpková E., Horová N., Ciprová L., Machová A., Hovorková N.

Výsledky:
Plzeň – České Budějovice 0:3 (-17,-19,-21)
Plzeň – Přerov 3:2 (24,-28,-17,16,8)
Plzeň – Střešovice 3:0 (-19,-8,-12)