Konečné 6.místo v extralize U20

Volejbal Plzeň – VK Přerov 0:3 (21:25, 19:25, 16:25)

Utkání, které nás mělo dostat do semifinále. Přerov jsme měli velmi dobře nastudovaný i z videa a byli připravení se o výhru porvat. Možná právě tato vidina nás svázala a ač jsme takticky zápas celkem zvládli, nedokázali jsme se odbrzdit v útoku, bez kterého se bohužel vítězit nedá.

Volejbal Plzeň – VK Dukla Liberec 1:3 (9:25, 17:25, 25:18, 15:25)

Proti jasnému favoritovi a pozdějšímu vítězi extraligy bylo v úvodu utkání na hráčkách ještě vidět zklamání z předchozího zápasu. Postupem času jsme se více a více dostávali do zápasu, kde jsme Liberci dokázali vzít set. Náš projev na hřišti působil mnohem lépe než v úvodním duelu.

Volejbal Plzeň – VK KP Brno 0:3 (24:26, 17:25, 14:25)

V zápase o 5.místo jsme se už od začátku snažili smazat několikabodové manko, v napínavé koncovce jsme ještě dokázali odvrátit dva setboly, ale soupeř už další využil. V následném průběhu už jsme zkoušeli více riskovat, toto ale bohužel nevycházelo.

David Konečný (trenér):
V turnaji jsme věděli, že cesta vede přes Přerov, možná právě toto vědomí a důležitost utkání nás svazovaly. Bohužel jsme neuspěli v útoku, kde nás přerovské hráčky výrazně převyšovaly. Po tomto zápase převládlo mezi děvčaty obrovské zklamání, které se přeneslo až do dalšího utkání, kde se zranila kapitánka Julie Blasczyková. V zápase o 5.místo jsme už museli trošku improvizovat se sestavou, lepší nakonec bylo Brno.
I přes převládající zklamání z finálového turnaje budu sezónu hodnotit kladně. Před námi se umístily týmy, které mají nad sebou extraligu žen, další dva takové jsme dokonce nechali za sebou. Nespokojený možná můžu být v trvalejším nasazení v trénincích a absence odvahy a riskantnějších rozhodnutí v některých utkáních. Naopak si vážím práce hráček a jejich obětavosti pro volejbal. Věřím, že i zkušenosti z této sezóny zúročí v dalším nejen volejbalovém životě.

Julie Blasczyková (kapitánka):
Tento víkend jsme se zúčastnily vytouženého finálového turnaje, který se konal v Ostravě. Ve skupině jsme měly Přerov a Liberec. Na první, klíčový zápas proti Přerovu jsme se připravovaly i pomocí videa. Zápas bohužel nevyšel podle našich představ a nedokázaly jsme uhrát ani set. Odpolední zápas s Libercem byl z naší strany mnohem lepší, i přes prohru 3:1 jsme v zápase ukázaly emoce, bojovnost a nasazení. V sobotu jsme se utkaly s týmem s Brna o 5. místo, tento zápas se nám také bohužel nepovedl. S turnajem nejsem úplně spokojená, ale zároveň jsem na nás pyšná, protože 6. místo je skok dopředu o 2 místa oproti loňské sezóně.